Brandweer

Brandweer Dinxperlo assisteert collega’s bij grote brand in Ulft

Grote brand Multicyce Ulft

ULFT – Bij een grote brand in Ulft aan de Anton Tijdinklaan, is het in de Nieuwjaarsnacht tot de eerste uitruk in 2021 gekomen voor brandweer Dinxperlo.

Rond 4.30 uur werd de brand ontdekt door een medewerkster van een beveiligingsbedrijf. Zij was naar het pand gereden, naar aanleiding van een inbraakmelding.

Toen ze ter plaatse kwam en haar ronde wilde gaan doen, zag zij dat er een hevige brand woedde. Zij heeft vervolgens direct de brandweer gebeld.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Grote brand Multicycle Ullft

Brandweermensen en -materiaal uit Gendringen, Bergh, Doetinchem, Silvolde en Dinxperlo werden gealarmeerd en kwamen ter plaatse. Onder andere een hoogwerker en watertankwagens werden ingezet.

In de wijde omtrek van de brand was behoorlijke rookontwikkeling te zien en was er stankoverlast. In het pand is het bedrijf Multicycle gevestigd, dat (elektrische) fietsen produceert en verkoopt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Grote brand Multicycle Ulft

Het ontstaan van de brand zal uit verder onderzoek door het Team Brandonderzoek (TBO) moeten blijken. Wel meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) dat er een aantal accu’s bij de brand waren betrokken. De brandweer zal de accu’s in een bak met water zetten om deze veilig te stellen.

De brandweer is nog tot diep in de ochtend bezig met (na)bluswerkzaamheden, maar rond 8.45 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De rook zal met behulp van overdrukventilatoren uit het pand worden verwijderd.

Andere interessante berichten