Brandweer

Brandweer Dinxperlo moet ingrijpen bij brand Keminksweide

Brandweer Dinxperlo - Keminksweide

DINXPERLO – In de nacht van donderdag (Hemelvaartsdag) op vrijdag werd de nachtrust van enkele bewoners ruw verstoord. In een tuinhuisje bij hun woning aan de Keminksweide, was rond middernacht brand ontstaan.

Buren hadden per toeval vlammen vanuit het dak waargenomen en hebben daarop direct de brandweer gebeld en de bewoners proberen te wekken.

Politie en brandweer Dinxperlo waren zeer snel ter plaatse. Brandweer Dinxperlo kon de met een tuinslang gestarte bluswerkzaamheden overnemen en daarmee uitbreiding van de brand voorkomen.

De brand is ontstaan bij een verlichtingsspotje in het plafond van het tuinhuisje. De brandweer kon tijdens het blussen goed bij de brandhaard komen en heeft de schade daarmee kunnen beperken.

De bewoner zal contact opnemen met zijn verzekeringsmaatschappij om de exacte schade te bepalen. Er zal in ieder geval enig houtwerk vervangen moeten worden.

De brandweer heeft ruim de tijd genomen, om te controleren of de brandhaard werkelijk gedoofd was. De inzet was na ongeveer anderhalf uur afgerond.

Andere interessante berichten