Brandweer

Brandweer Dinxperlo redt woning Terborgseweg naast brandende schuur

Schuurbrand Terborgseweg

DINXPERLO – Donderdagavond 17 december, omstreeks 18.30 uur werd brandweer Dinxperlo opgeroepen om naar een schuurbrand aan de Terborgseweg te gaan.

Bij aankomst van de eerste uitruk, bleek het te gaan om een felle, uitslaande brand en werd de inzet meteen opgeschaald naar middelbrand, zodat ook de tweede tankautospuit uit de Dinxperlose kazerne mocht vertrekken.

Een schuur die dienstdoet als opslag voor tuingereedschap en hout, had door nog onbekende oorzaak vlam gevat.

De bewoners in het naastgelegen huis waren ten tijde van de brand aan het eten en werden door anderen gewaarschuwd.

Brandweer Dinxperlo zette vol in op het behoud van het naastgelegen huis en is daarin, mede door de snelle inzet van de tweede tankautospuit prima geslaagd.

In de woning is uit voorzorg een CO-meting (koolmonoxide) gedaan, waarbij geen (schadelijke) concentraties werden gemeten.

Volgens een woordvoerder van de brandweer waren er enkele kleine explosies te horen tijdens de brand, maar zijn er verder geen personen of dieren gewond geraakt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Schuurbrand Terborgseweg

Het openbaar vervoer en het overige verkeer had door de watertoevoer enige hinder van de brand. De politie heeft de omliggende wegen en rotonde ‘Stenen Duker’ afgezet en zorgde voor de omleiding van het verkeer.

Door kordaat handelen konden de lijnbussen echter zonder veel oponthoud hun dienst vervolgen.

Tegen 20.15 uur waren de nabluswerkzaamheden afgerond en konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne. De schuur moet als verloren worden beschouwd.

Andere interessante berichten