Brandweer

Brandweer Suderwick, Bocholt en Dinxperlo rukken uit voor woningbrand

Feuerwehr Bocholt Suderwick en Dinxperlo

SUDERWICK – Op vrijdagavond rond 20.19 uur werd brandweer Dinxperlo, samen met Löschzug Suderwick gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wiggerstraße in Suderwick.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit een dakkapel. Brandweer Dinxperlo die als eerste ter plaatse was, begon direct een aanval op de vlammen met een hogedrukstraal. Feuerwehr Suderwick arriveerde niet veel later. Vrijwel meteen is besloten om een aantal eenheden, waaronder een ladderwagen (DLK) vanuit Bocholt te laten aanrukken.

De eigenaar van het pand was de afgelopen weken druk met het verbouwen ervan. De eigenaar was op het moment van de brand niet thuis. Getuigen melden dat zij kort voor de brand een blikseminslag in de buurt hebben waargenomen. Verder onderzoek zal nodig zijn om de daadwerkelijke oorzaak duidelijk te krijgen.

Het vuur was redelijk snel onder bedwang. De brandweer is echter nog uren bezig geweest met blussen en de nacontrole. Hierbij is onder andere een warmtebeeldcamera gebruikt en is een deel van de dakbedekking verwijderd. Via een overdrukventilator is de woning zo goed als mogelijk rookvrij gemaakt.

Een schadebedrag is op dit moment niet bekend. Wanneer de woning weer bewoonbaar zal zijn, moet ook in de komende dagen duidelijk worden.

Meer foto’s van de inzet brandweer/Feuerwehr kunt u bekijken via onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten