Politie

Duitse man aangehouden bij grote internationale zoekactie in Dinxperlo

Verdachte aangehouden

DINXPERLO – Bij een grote zoekactie op verzoek van de Duitse politie, is dinsdagavond 19 mei rond 23.30 uur een man uit Isselburg aangehouden.

De aanhouding vond plaats op de Anholtseweg, ter hoogte van de voormalige discotheek Dèjavú.

De man die is aangehouden is een 26-jarige man uit Isselburg (D). De verdachte was eerder op de avond bij een hotel-restaurant aan de Hahnerfeld opgevallen, omdat hij onder invloed van alcohol vanaf de parkeerplaats is weggereden. Korte tijd later belandde hij echter in een sloot langs de weg en kwam met de auto vast te zitten.

Toen de Duitse politie korte tijd later arriveerde, sloeg de Isselburger op de vlucht. De politie zat hem wel op de hielen, maar desondanks slaagde hij erin, via de bebossing uit het zicht van de politie te komen.

De man had aan omstanders verklaard dat de auto waarin hij onderweg was, van diefstal afkomstig was.

De Duitse politie heeft voor de zoekactie naar de man, onder andere een helikopter vanuit Düsseldorf laten aanrukken. De Nederlandse politie was korte tijd later ook in grote getale aanwezig en zette een speurhond in.

Uiteindelijk kon de man worden opgespoord en gearresteerd. Hij zat onder een deken verstopt op de achterbank van een auto, waarin hij even daarvoor was ingestapt. Deze auto werd bestuurd door een 53-jarige Nederlander. Deze man is ter plaatse door de politie gehoord. Omdat de verdachte op Nederlands grondgebied is aangehouden, is hij voorlopig overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

De tekst gaat verder onder de foto.

Zoekactie Politie/Polizei in Dinxperlo

De auto bleek bij navraag aan de eigenaar niet gestolen. De 26-jarige had toestemming om met het voertuig te rijden. Er ontstond bij de crash een schade van ca. 1500 euro aan het voertuig. De Isselburger raakte verder niet gewond.

Zowel de woordvoerder van de politie Aalten-Dinxperlo als de Polizei in Bocholt, spreken van een goede en succesvolle internationale samenwerking.

Dieser Bericht in deutscher Sprache, lesen sie hier.

 

Andere interessante berichten