Brandweer

Grote brand in De Heurne legt werkplaats bouwbedrijf in de as

Brand Werkplaats De Heurne

DE HEURNE – Bij een uitslaande brand bij een aannemersbedrijf aan de Nellisstraat in het buitengebied van De Heurne, is woensdagmorgen een werkplaats annex opslag verloren gegaan.

Brandweerkorpsen uit Dinxperlo, Varsseveld, Aalten, Winterswijk en Gendringen waren ter plaatse om te zorgen voor voldoende bluswater. Een direct aan de werkplaats grenzend rietgedekt woonhuis, kon door uitstekend optreden van de brandweer worden gespaard.

Wat de oorzaak is van de brand is nog niet bekend. In de verloren gegane werkplaats, bestaande uit twee grote naast elkaar gelegen schuren, lagen bouwmaterialen en stonden machines. Personen raakten bij de brand niet gewond

De eigenaar heeft een aantal voertuigen kunnen wegrijden, maar kon zelf verder niets meer uit de hevig brandende werkplaats halen. Stichting Salvage is ter plaatse om samen met de eigenaar van het bedrijf de schade in kaart te brengen.

Burgemeester Stapelkamp kwam rond het middaguur poolshoogte nemen en de familie een hart onder de riem steken. Aan het begin van de middag is een slopersbedrijf begonnen met het afbreken van de werkplaats i.v.m. instortingsgevaar.

De brandweer zal nog geruime tijd nodig hebben om na te blussen. Deze brand maakte duidelijk waarom het belangrijk is voor brandweer Dinxperlo om twee tankautospuiten te bezitten. In het buitengebied is niet direct voldoende bluswater beschikbaar en het duurt vrij lang voordat een stabiele watervoorziening is opgebouwd. De watertankwagens uit Aalten en Winterswijk speelden hierbij ook een belangrijke rol.

Meer foto’s van de brandweerinzet kunt u bekijken via onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten