Brandweer

Korte bivak op de basisschool voor brandweer Dinxperlo

Stormschade basisschool 2020

DINXPERLO – Storm Dennis raast over Nederland. Hulpdiensten zijn al de hele dag druk in de weer om schade te verhelpen, te beperken of te voorkomen.

Daar waar vorige week op de Molenhof in Dinxperlo een boom op een auto was gevallen, was het nu, slechts enkele meters verderop raak bij de basisschool aan de Nieuwstraat.

Op het dak van het gebouw waren een aantal zinken platen van een luchtbehandelingssysteem losgeraakt. Om te voorkomen dat deze gevaar zouden opleveren is brandweer Dinxperlo ingeschakeld.

Tekst gaat verder onder de foto.

Losgeraakte platen luchtbehandelingssysteem

Foto: brandweer Dinxperlo

 

De platen waren vrij snel losgemaakt, maar omdat het te gevaarlijk was deze van het dak te halen, werd de hoogwerker uit Doetinchem aangevraagd.

Omdat de hoogwerker van brandweer Doetinchem in de eigen gemeentegrenzen met een klus bezig was, kon deze niet meteen naar Dinxperlo vertrekken.

Dat betekende dat de brandweerlieden die op het dak van de basisschool zaten, ruim een uur hebben moeten bivakkeren. Rond 18.30 uur konden de mannen èn de zinken platen eindelijk veilig het dak verlaten.

Overigens was de brandweer nauwelijks in de kazerne teruggekeerd, of er volgde een nieuwe uitruk. Bij appartementencomplex de Koppel aan de Emmastraat, was sprake van een brandgerucht (Klik op deze link, voor het volledige bericht).

Andere interessante berichten