Politie

Lichaam dode man aangetroffen op het Beggelderpad in Breedenbroek

Lichaam dode man aangetroffen Beggelderpad

BREEDENBROEK – Op vrijdagmorgen 6 augustus rond 7.20 uur, is het lichaam van een dode man aangetroffen op het Beggelderpad in Breedenbroek, een weg net buiten de bebouwde kom van Dinxperlo die aansluit op de Aa-Strangrondweg.

Een passerende chauffeur die met een bedrijfswagen richting zijn werk reed, zag het lichaam liggen en belde vervolgens met de hulpdiensten. Ambulancepersoneel kon echter niets meer voor de man betekenen.

De Officier van Dienst (OVD) van de politie kon ’s morgens aan dplnieuws.nl geen mededelingen doen, hoe de man is overleden en op deze bijzondere plek terecht is gekomen..

Gedurende de hele dag zijn diverse disciplines van de politie bezig geweest met het onderzoek. Daarbij werd onder andere ook gebruik gemaakt van een drone.

Volgens de politie is het lichaam aangetroffen onder omstandigheden, die een dergelijk grondig onderzoek rechtvaardigen. Er zijn nog veel vragen en onduidelijkheden en inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart.

De toedracht van het overlijden is nog onbekend, maar de politie houdt rekening met een misdrijf. Het slachtoffer dat is aangetroffen is waarschijnlijk een man van buitenlandse komaf. De politie denkt niet dat de man uit Breedenbroek of omgeving komt. De politie wil niet bevestigen dat het om een jongeman uit Polen zou gaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Lichaam aangetroffen Beggelderpad

Later in de ochtend is een zogenaamde PD-unit van de politie (foto onder) ter plaatse gekomen en zijn er zwarte schermen geplaatst om passerende automobilisten het zicht te ontnemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Lichaam dode man Beggelderpad

Het gebied rondom de vindplaats van het lichaam werd ruim afgezet. Verkeer dat gebruik wilde maken van het Beggelderpad werd omgeleid.

In de namiddag is het onderzoek rondom de plaats delict verder uitgebreid. Er is onder andere een speurhond ingezet en er is intensief (sporen)onderzoek geweest langs vrijwel de gehele Beggelderdijk.

Speurhonden

Tijdens het onderzoek hebben zich enkele mensen persoonlijk bij de politie gemeld, die camerabeelden ter beschikking willen stellen. Het onderzoek aan het Beggelderpad is inmiddels afgerond. De weg is rond 19.45 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Ook op zaterdag is de politie nog volop bezig met het onderzoek, maar is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Inmiddels heeft de Nederlandse politie ook een persbericht in Duitsland verspreid.

Heeft u meer informatie?

Was u tussen donderdagavond 5 augustus 17.00 uur en vrijdagochtend 6 augustus 07.00 uur in de omgeving van de Aa-Strangrondweg of het Beggelderpad in Breedenbroek? En heeft u iets opvallends gezien? Of reed u met uw auto op de N317 en beschikt u over dashcambeelden?

Deel deze dan met de politie. Ook andere camerabeelden zijn welkom. Alle informatie kan van belang zijn, hoe klein het misschien ook lijkt. Als u informatie of beelden heeft dan kunt u contact met de polite opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bürger bzw. Zeugen aus Deutschland, können sich bei der Polizeidienststelle in Borken melden. Lesen sie bitte die Deutsche Pressemitteilung hier auf www.dplnieuws.nl

Dit artikel is het laatst bijgewerkt op zondag 8 augustus, om 00.11  uur.

Andere interessante berichten