Politie

Mannen uit Suderwick negeren stopteken en slaan op de vlucht voor politie

Kelle Polizei
Polizei (Symbolbild)

SUDERWICK – Op donderdagavond tegen 22.35 uur, merkte de Duitse politie in Suderwick een motorscooter op, waarvan de kentekenplaten op een zodanige manier waren verbogen, dat deze niet meer leesbaar waren.

De ambtenaren wilden de personen aanhouden en controleren, maar de bestuurder negeerde een stopteken en ging er in de bebouwde kom, met hoge snelheid  (60 -80 km/h) vandoor.

In de omgeving van het Hahnenpatt / Zur Mühle (in de buurt van de Keupenstraat in Dinxperlo) verloor de bestuurder de macht over zijn scooter, nadat hij wilde keren. Hij liet daarop de scooter vallen, waarop de beide jongens van 18 en 20 konden worden gecontroleerd.

De reden waarom beide jongens uit Suderwick op de vlucht sloegen, werd snel duidelijk. De 20-jarige had fors aan zijn motorscooter gesleuteld. Het voertuig was zodanig opgevoerd, dat de Suderwicker niet meer in het bezit was van het juiste rijbewijs.

Tegen de 20-jarige is daarom een strafprocedure gestart. Hij mocht bovendien niet meer verder rijden.

Ook moet zijn motorscooter weer in orde worden gemaakt. De Suderwicker zal zich dan met zijn scooter moeten melden op het politiebureau in Bocholt.

Dieser Bericht steht auch in Deutscher Sprache zur Verfügung. Klicken sie bitte hier!

Andere interessante berichten