Ambulance

Motorrijder uit Aalten verongelukt na botsing op Anholtseweg in Dinxperlo

Motorrijder verongelukt

DINXPERLO – Op Koningsdag heeft een motorrijder (27) uit Aalten een botsing met een stilstaande auto niet overleefd. Zijn passagier raakte zwaargewond.

Rond 19.30 uur reed de motorrijder samen met een passagier op de Anholtseweg, komende uit de richting van de voormalige discotheek Déjàvu.

Op een gegeven moment is de motorrijder door nog onduidelijke oorzaak de macht over het stuur kwijtgeraakt en kwam met zijn motor in de berm terecht. Daar heeft hij ook nog een verkeersbord geraakt (rechts op de foto) en is verder rechtdoor gereden.

Ter hoogte van de kruising met de Brückendeich ging het mis. De motorrijder klapte met behoorlijke snelheid op de linker achterzijde van de stilstaande auto, die op dat moment juist de Anholtseweg wilde oprijden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Door de hevigheid van de klap is de auto bijna volledig dwars op de weg komen te staan. Beide motorrijders kwamen ten val en samen met de motor tot stilstand bij de bekende ‘Wereldbol’ aan de Anholtseweg.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team uit Nijmegen werden opgeroepen. Ook Duitse politiemensen zijn aanwezig geweest om assistentie te verlenen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Traumahelikopter Motorrijder

Het ongeval trok veel bekijks en de politie moest enige moeite doen om het publiek op een afstand te houden. Familieleden van alle betrokkenen waren ook op de plaats van het ongeval aanwezig.

De inzittenden van de auto uit Bocholt (D) raakten verder niet ernstig gewond. Zij zijn erg geschrokken door de klap op hun auto, maar konden na controle door ambulancemedewerkers hun weg vervolgen.

Beide slachtoffers uit Aalten zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De passagier is per ambulance naar Doetinchem vervoerd. De bestuurder van de motor werd per Traumahelikopter naar het Radboud UMC in Nijmegen gevlogen.

Later op de avond werd tijdens het politieonderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse duidelijk, dat de motorrijder het ongeval niet heeft overleefd.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Motorrijder VOA

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval heeft nog geruime tijd geduurd. De Anholtseweg is op de plaats van het ongeval tot zeker 22.45 uur afgezet door de politie.

Meer foto’s van de inzet van de hulpdiensten en de traumahelikopter zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten