Concerten

Opbrengst Sneeuwpop Festival gaat naar project Muziekimpuls

Archieffoto © dplnieuws.nl

DINXPERLO – De opbrengst van de komende editie van het alom bekende Sneeuwpop Festival zal gaan naar het project ‘Muziekimpuls`.

Het project is een samenwerkingsverband van de basisscholen ‘De Höve’, ‘De Bosmark’, Muziekschool Oost-Gelderland en Fanfareorkest ‘Psalm 150’. Door dit project krijgen alle kinderen van de genoemde basisscholen wekelijks structureel muziekles.

De groepen 4+5 volgen de A.M.V. cursus en de groepen 6+7 gaan spelenderwijs orkesten vormen. De muziekmethode en de vakleerkrachten worden gedurende 3 jaar betaald uit de verkregen overheidssubsidie van € 35.000,= Voor de spelenderwijs orkesten zijn 2 x 34 muziekinstrumenten noodzakelijk en ‘Psalm 150’ gaat deze faciliteren. Hiervoor is € 30.000.= nodig. Sneeuwpop wil hier graag een bijdrage in leveren.

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind.

Dit project laat alle 650 kinderen van bovengenoemde scholen op een laagdrempelige manier kennis maken met muziek. Wie weet zijn er kinderen bij die over een jaar of tien hun talenten laten zien en horen op Sneeuwpop 2027.

De acht bands die dit jaar geheel belangeloos bijdragen aan de 14e editie van het festival op 21 januari in het Kulturhus Dinxperlo zullen de komende weken bekend worden gemaakt via Facebook en de website www.sneeuwpopdinxperlo.com. We lichten al wel vast een tipje van de sluier op: dit jaar zullen er drie bands met Dinxperlose roots op de planken staan en dit zal voor een aantal muzikanten ook niet de eerste keer zijn dat ze naar Dinxperlo afreizen.

Andere interessante berichten