Politie

Politie meet forse snelheidsovertredingen op Aaltenseweg Dinxperlo

Motoragent

DINXPERLO – Politie Aalten-Dinxperlo heeft maandagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd op de Aaltenseweg in Dinxperlo.

De metingen vonden plaats buiten de bebouwde kom, daar waar maximaal 60 km/h is toegestaan. In de praktijk blijkt echter, dat een aanzienlijk deel van de bestuurders zich niet aan deze limiet houdt. Ook op de Dinxperlosestraatweg hebben veel automobilisten last van de ziekte van haast.

Dat het rijden met een hogere snelheid echter nauwelijks iets oplevert, blijkt wel als de overtreders voor kruisingen of verkeerslichten moeten stoppen, waardoor van een eventuele tijdwinst niets meer over is.

Helaas is dat besef nog steeds niet doorgedrongen bij een aantal verkeersdeelnemers. De politie blijft dan ook (onaangekondigd) controles uitvoeren.

De controle die maandag door de politie werd gedaan, leverde een aantal forse overschrijdingen van de toegestane snelheid op.  Na de wettelijke correctie van 3 km/h werden nog steeds snelheden van 84, 86, 87 en 90 km/h gemeten.

De vier wegmisbruikers kunnen daarom binnenkort een envelop van het CJIB in de brievenbus verwachten. Ook kwamen er maandag bij de politie meldingen binnen van racende auto’s die overlast veroorzaakten.

Andere interessante berichten