Brandweer

Urenlange inzet voor brandweer Dinxperlo door rotte tak Welinkbos

Rotte tak Welinkbos Dinxperlo

DINXPERLO – Het was al de tweede keer dat brandweer Dinxperlo dit jaar is opgeroepen voor een gevalletje ‘stormschade’ aan de Aaltenseweg. Bovendien betrof het dezelfde boom, waarvan een dikke tak dreigde af te breken.

Waarschijnlijk is er in de afgelopen dagen een enorme scheur in de tak ontstaan. Ook werd er in de holle ruimte een verlaten wespennest aangetroffen.

Gemeente Aalten was al sinds de zomer op de hoogte van de in zeer slechte staat verkerende boom. Toch moesten brandweer Dinxperlo en de hoogwerker van brandweer Doetinchem vrijdagmiddag tegen half zes dringend ter plaatse komen.

Wat in eerste instantie een kleine klus leek, bleek bij nader inzien toch een zeer tijdrovende operatie. Voordat de betreffende tak kon worden afgezaagd, moest er eerst ruimte rondom worden vrijgemaakt.

Ook de hoogwerker werd tweemaal verplaatst, omdat de reikwijdte onvoldoende was. Natuurlijk mocht ook de veiligheid van de brandweerlieden niet in gevaar komen.

De Aaltenseweg is tijdens het afzagen van de takken afgesloten voor het verkeer. De brandweer heeft al het verkeer ter plaatse omgeleid.

Uiteindelijk kon rond 22.30 uur, de weg weer worden vrijgegeven, nadat alle werkzaamheden waren afgerond. De brandweerlieden werden tijdens de lange inzet gastvrij ontvangen voor een kop koffie, in restaurant Het Welink.

Kijk voor meer foto’s van deze inzet op onze Facebookpagina!

Andere interessante berichten