Politie

Gewonden na explosie in pand MeierSchultz Dinxperlo

DINXPERLO – Op maandagmorgen zijn rond 9.30 uur een aantal mensen gewond geraakt nadat er een explosie heeft plaatsgevonden in het pand van MeierSchultz Lastechniek aan de Meniststraat in Dinxperlo. De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd in verband met de aanwezigheid van o.a. gasflessen op het terrein.

Uiteindelijk gingen brandweer Dinxperlo, politie, de Officier van Dienst en een tweetal ambulances ter plaatse. Later kwam ook nog een derde ambulance naar de plaats van het ongeval. De explosie vond plaats bij het bedrijf Flow Meter Group B.V. dat is gevestigd in het pand van MeierSchultz. Er wordt op dit moment gedacht dat een gasmeter onder druk is bezweken en de explosie heeft veroorzaakt.

Een drietal personen is o.a. met open beenletsel ter behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. De politie meldde in eerste instantie dat er vijf gewonden waren, maar dit bleek achteraf onjuist.

De politie en de inspectie SZW onderzoeken de toedracht van de explosie. Het pand is rond 10.30 uur weer veilig verklaard.

Andere interessante berichten