Brandweer

Zestal brandweerlieden van korps Dinxperlo Koninklijk onderscheiden

Koninklijke

DINXPERLO – Tijdens de jaarlijkse korpsavond van brandweer Dinxperlo, zijn zaterdagavond 9 september in de eigen brandweerkazerne enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Burgemeester Stapelkamp die natuurlijk ook aanwezig was, had echter nog een grote verrassing in de vorm van zes Koninklijke Onderscheidingen achter de hand.

De heren van Oeveren, Wienholts, Angenent, Kolenbrander, Siebel en Geven (foto)) kregen de versierselen van de burgemeester opgespeld. De heren zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In het midden: dhr. Hans Kemink. Hij ontving geen lintje maar een welverdiende oorkonde voor zijn 35-jarig dienstverband bij de brandweer.

Brandweerman of -vrouw in Nederland ben je meestal als vrijwilliger, maar vrijblijvend is dat niet. Dat geldt voor veel vrijwilligerswerk, maar voor brandweerlieden in het bijzonder. Er zijn tenslotte weinig vrijwilligers buiten de brandweer die meedraaien in piketdiensten, afwezigheid op elkaar moeten afstemmen en die verplicht zijn, om tal van vaardigheden onder de knie te krijgen en op niveau te houden.

Gemeente Aalten is blij met de mensen die lid willen zijn van de vrijwillige brandweer. Zonder hen kan een brandweerpost niet bestaan en kan de veiligheid van de gemeenschap niet worden gewaarborgd.

Onderstaande brandweerlieden hebben zich jarenlang ingezet (en doen dat nog steeds) voor de veiligheid van de inwoners van Dinxperlo, de gemeente Aalten en bij grote uitrukken ook in omliggende plaatsen, zoals Bocholt en Suderwick:

Ralf Kolenbrander (1963) uit Dinxperlo – 21 jaar lid
Specialisaties: chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager, first responder en BOT-team

André Wienholts (1966) uit Dinxperlo – 22 jaar lid
Specialisaties: first responder, praktijkinstructeur, oefenleider, chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager en zager

Carlos Angenent (1976) uit Dinxperlo – 23 jaar lid
Specialisaties: bevelvoerder, gaspakdrager en first responder

André van Oeveren (1964) uit Dinxperlo – 23 jaar lid (10 jaar Dinxperlo / 13 jaar Zwanenburg)
Specialisaties: bevelvoerder, first responder, oefenleider en verkenner gevaarlijke stoffen

Robin Siebel (1970) uit Dinxperlo – 25 jaar lid
Specialisaties: postcommandant, bevelvoerder, first responder, gaspakdrager, oefenleider en BOT-team

Edwin Geven (1966) uit Dinxperlo – 30 jaar lid
Specialisaties: chauffeur, voertuigbediener

Andere interessante berichten