Theater & Cultuur

Drievoudige Oscarwinnaar ‘Nomadland’ in Filmhus Dinxperlo

Nomadland

DINXPERLO – Op donderdagavond 26 januari draait Filmhus Dinxperlo de film Nomadland, een mooi verhaal over een vrouw die zichzelf ontdekt, door ontmoetingen met en verhalen van medereizigers. Deze film won drie Oscars voor Beste Regie, Beste Actrice én Beste Film.

Na het overlijden van haar man verlaat Fern (gespeeld door Frances McDormand) haar huis en reist ze als een moderne nomade van plek naar plek in haar camper. Onderweg komt ze unieke mensen met bijzondere levensverhalen tegen en bouwt ze diverse vriendschappen op. Haar wereld wordt onderweg groter en groter.

Fern is een vrouw van weinig woorden, maar met een luisterend oor. Vaak is haar rol die van aangever: door te luisteren naar de levensverhalen van de andere rondreizenden geeft zij hun letterlijk een stem. Extra speciaal aan deze ontmoetingen is dat de meeste nomaden worden vertolkt door non-acteurs. Zij spelen zichzelf in de film.

Nomadland geeft hierdoor een levensecht beeld van de interessante gemeenschap van Amerikanen, die om verschillende redenen leven en rondtrekken in campers. Met elkaars hulp maken ze daar een waardig bestaan van, al is het vaak een hard leven.

Tijdens Ferns reis door het Amerikaanse westen zie je prachtige shots van de omgeving, zoals betoverende berglandschappen, metershoge cactussen, een rotsachtige woestijn en elke avond een andere zonsondergang. Dit alles wordt vergezeld door de melancholische muziek van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi.

Nomadland combineert hiermee op unieke wijze roadmovie, rouwdrama en natuurfilm.

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 26 januari 2023 — 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Nomadland/ 2020 / 107 minuten / Verenigde Staten
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl koffie/thee

Andere interessante berichten