Dinxperlo

Nobel Design in Dinxperlo maakt belangeloos hoogwaardige mondkapjes

Nobel Design Mondkapjes

DINXPERLO – Liesbeth Nobel, van het gelijknamige bedrijf Nobel Design in Dinxperlo, gaat geheel belangeloos hoogwaardige mondkapjes maken.

Omdat de productie tijdens de coronacrisis in het bedrijf waar zij werkt ook vrijwel stil ligt, heeft ze besloten deze tijd nuttig te gaan besteden en haar talenten achter de naaimachine in te zetten.

Zij loopt daarmee vooruit op de rol die mondkapjes zullen gaan spelen bij een eventuele exit-strategie in Nederland. Over de grens in Duitsland wordt het gebruik van mondkapjes bij bepaalde activiteiten al sterk aangeraden.

In eerste instantie heeft zij de zelfgemaakte maskers aan familie en vrienden gegeven. Maar al snel raakte ook een brandweerman uit Bocholt enthousiast.

De mondkapjes worden gemaakt onder strenge hygiënische omstandigheden. De speciale katoenen interlockjersey gaat tijdens de productie een aantal malen onder een pers van 160 graden, om het masker zoveel mogelijk steriel te maken. Er zijn twee kleuren beschikbaar en ze zijn herbruikbaar.

Er is ook een ruimte voor een eventueel filter in het masker aanwezig. De bevestigingslinten zijn lang genoeg en kunnen zelf naar wens op maat worden gemaakt. Het masker is gebaseerd op een ontwerp van de Taiwanese anesthesist Dr. Chen Xiaoting.

De maskers zijn goedgekeurd door het Belgische FOD Volksgezondheid en dragen een kwaliteitsstempel. Ook is er een beschrijving bijgevoegd, die belangrijke informatie bevat, om het masker goed en veilig te kunnen gebruiken.

“Het is heel belangrijk dat mensen de beschrijving lezen en opvolgen. Ik was trouwens verbaasd, tegen welke hoge prijzen er ondeugdelijke mondkapjes in de handel worden aangeboden. Het is jammer dat er bedrijven zijn, die aan deze crisis willen verdienen”. Aldus Liesbeth.

Mevrouw Nobel heeft contact gezocht met het RIVM en het Rode Kruis, maar daar werd ze doorverwezen naar andere instellingen. Door de kleinschalige productiecapaciteit, heeft ze nu besloten de mondkapjes aan particulieren uit Dinxperlo en omgeving aan te bieden.

Op deze manier wordt bijvoorbeeld ook voorkomen, dat mensen mondkapjes die eigenlijk voor medisch personeel bestemd zijn gaan opkopen.

Als er grote vraag is naar de mondkapjes, dan zou mevrouw Nobel graag in contact komen met mensen die haar willen helpen met de fabricage.

Mensen die belangstelling hebben voor een mondkapje, kunnen deze telefonisch tegen een gift (kostprijs) bij Liesbeth Nobel bestellen. Het aantal mondkapjes per persoon is beperkt! U kunt tijdens werkdagen na 16.00 uur bellen met Nobel Design, telefoonnummer 0315 64 24 46.

NOOT VAN DE REDACTIE: Sommige mensen krijgen onder dit artikel een advertentie te zien, van een bedrijf dat ook mondkapjes aanbied. Wij willen u erop wijzen, dat bedrijven, genoemd in advertenties, geen enkele relatie hebben tot Nobel Design. U kunt uitsluitend mondkapjes van Nobel Design bestellen via bovenstaand telefoonnummer.

Andere interessante berichten