Concerten

Con Spirito met groots Kerstconcert in Het Blauwe Meer Dinxperlo

Con Spirito Kerstconcert

DINXPERLO – Bestuur en dirigent van het mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo hebben na lang wikken en wegen besloten om het kerstconcert ´Christmas in Dinxper 2018´ te verplaatsen.

Aan dit concert verlenen naast Con Spirito ook het Gaanderens Mannenkoor en een tweetal solisten hun medewerking.

Aanvankelijk was als locatie gekozen voor de Goede Herder Kerk, maar nu wijkt Con Spirito uit naar Sportcentrum Het Blauwe Meer. HBM is al een aantal jaren de thuisbasis voor de repetitieavonden van Con Spirito en hier werd eind september ook succesvol het nazomer matinee samen met het Heurns Mannenkoor georganiseerd.

De belangrijkste reden voor verplaatsing is dat de meest centrale plek vóór in de RK Kerk, rondom het altaar, onvoldoende ruimte biedt aan de circa honderd zangers, die aan dit concert zullen meewerken. Verder hebben natuurlijk ook meegewogen de grotere capaciteit voor toeschouwers, het zitcomfort en de horecafaciliteiten, die Het Blauwe Meer de bezoekers aan deze concerten kan bieden.

In de voorbereiding en uitvoering van deze versie van ‘Christmas in Dinxper’ is de hoofdrol weer weggelegd voor Ben Simmes – dirigent en muzikaal leider – van zowel het Gaanderens Mannenkoor, als van Con Spirito. De begeleiding verzorgt Henk Bennink vaste pianist van ‘t GM.

Ben Simmes en zijn mannenkoren. Op 16 december werkt Con Spirito mee als gast van het Gaanderens Mannenkoor. Op 23 december zijn de rollen omgedraaid en komt het Gaanderens Mannenkoor naar Dinxperlo.

Speciale gasten deze avond zijn Lizzy Ossevoort en Stefan Bos , twee megatalenten van Achterhoekse bodem. De koorbegeleiding is in vertrouwde handen bij Henk Bennink.

De presentatie zal worden verzorgd door Henny Plant.

Kaarten voor het concert kosten 10,00 euro (voorverkoop, 12,50 euro aan de zaal) en zijn verkrijgbaar bij VVV Dinxperlo en op de website van Con Spirito.

Andere interessante berichten

One comment

  1. 1

U kunt niet meer reageren.