Concerten

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ speelt Anjerconcert in Dinxperlo

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

DINXPERLO – Na het succes van het Anjerconcert twee jaar geleden, vindt er dit jaar op dinsdag 23 april opnieuw een concert plaats in de tent van de VVNF in Dinxperlo.

Dit keer wordt het concert gegeven door Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Onder leiding van de in Dinxperlo welbekende dirigent Tijmen Botma, zorgt het orkest voor een onvergetelijke avond vol blaasmuziek op het hoogste niveau.

Door het tweejaarlijks organiseren van deze concerten wil de gemeente de erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland vergroten. Het belooft een avond vol emotie, eerbetoon en prachtige muziek te worden.

Kaartverkoop bij VVV
Kaarten voor het Anjerconcert zijn te koop bij de VVV-kantoren in Aalten en Dinxperlo en kosten € 7,50 inclusief één consumptie. Het concert vindt plaats van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Na afloop kunnen bezoekers met hun toegangskaart een gratis drankje halen aan de bar.

Oudste militaire orkest van Nederland
De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne in Assen.

Het orkest speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.

Leuk om te weten: Dirigent Tijmen Botma is ook dirigent van Fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo.

Meer informatie leest u op www.aalten.nl/anjerconcert

Andere interessante berichten