Politie

Nachtelijke plofkraak in grensregio bij supermarkt in Bocholt (D)

Plofkraak op EDEKA Supermarkt - Dinxperloer Straße
© dplnieuws.nl

BOCHOLT – In een supermarkt aan de Dinxperloer Straße heeft in de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 3.35 uur een plofkraak plaatsgevonden.

In de supermarkt die slechts een kleine 10 minuten verwijderd is van Dinxperlo en Suderwick, stond een geldautomaat opgesteld.

De Duitse politie is meteen in kennis gesteld en trof ter plaatse een opengebroken schuifdeur en de opgeblazen geldautomaat aan.

Volgens getuigen zijn de daders in de richting van de Hamalandstraße gevlucht in een donkere auto. De brandweer moest er aan te pas komen om de geldautomaat te blussen.

Er zijn geen personen gewond geraakt bij de plofkraak. Volgens de Bocholtse brandweer heeft het gebouw door de ontploffing ook geen ernstige schade opgelopen.

De Duitse recherche is bezig met het sporenonderzoek. Een geldbedrag dat eventueel is buitgemaakt. is deel van het politieonderzoek.

Politie Münster heeft het onderzoek in de zaak op zich genomen en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer +49 251 275-0 of via https://nrw.hinweisportal.de/

Plofkraak op EDEKA Supermarkt - Dinxperloer Straße

© dplnieuws.nl

DEUTSCH:

BOCHOLT-HOLTWICK – Unbekannte Täter haben am frühen Dienstagmorgen (17.10., 03:35 Uhr) einen Geldautomaten in einem Lebensmittelgeschäft an der Dinxperloer Straße in Bocholt-Holtwick gesprengt.

Zeugen alarmierten um 3:35 Uhr die Polizei. Vor Ort stellten die eingesetzten Beamten eine aufgehebelte Schiebetür sowie einen gesprengten, freistehenden Geldautomaten fest.

Nach ersten Erkenntnissen flüchteten die Täter nach der Tat in einem dunklen Fahrzeug in Richtung Hamalandstraße. Die Feuerwehr löschte den Brand am Automaten. Personen wurden bei der Sprengung nicht verletzt.

Laut Feuerwehr soll die Statik des Gebäudes durch die Detonation nicht beeinträchtigt worden sein. Die Spurensicherung der Polizei Münster ist aktuell vor Ort. Die Höhe des Gebäudeschadens und möglicher Beute ist Bestandteil der Ermittlungen.

Die Polizei Münster hat die Ermittlungen aufgenommen und sucht weitere Zeugen. Hinweise nimmt die Polizei unter der Rufnummer 0251 275-0 oder unter https://nrw.hinweisportal.de/ entgegen.

Andere interessante berichten