Theater & Cultuur

Duitse thriller ‘Ballon’ in Filmhus Dinxperlo

Thriller ballon
Kurz vor dem nächtlichen Start: Der Ballon entfaltet sich.

DINXPERLO – Filmhus Dinxperlo is weer terug op het doek! Dit najaar starten we op 24 september 2020 met de spannende Duitse film “Ballon”.

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen.

Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.

Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.”

Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus. Vanaf een half uur voor aanvang kunt u een plaats reserveren en vindt de gezondheidscheck plaats. Uiteraard zijn de geldende coronaregels van toepassing; u krijgt een plaats toegewezen.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 24 september 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Ballon / 120 minuten / Duitsland
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten