Theater & Cultuur

Kasper van Kooten en de beat in Klein Theater Dinxperlo

Kasper van Kooten - Klein Theater Dinxperlo
Foto: © Linda Stulic

DINXPERLO – Van Kooten en de beat, naar het gelijknamige boek dat op 22 februari van dit jaar is uitgekomen, is een even swingende als openhartige vertelling over liefde, familie en een onverzadigbare behoefte aan muziek.

Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn de hartsvrienden met wie Kasper van Kooten al vanaf zijn vroege jeugd in bandjes speelt. Hij is de drummer die zichzelf naar Ahoy droomt. In heerlijke tempowisselingen neemt hij u mee op de avontuurlijke reizen die hij en zijn verschillende bands samen maken.

Maar als het hoogste podium eenmaal bereikt is blijkt zijn droom niet te kloppen. Wanneer Kasper jaren later plotseling gedwongen wordt om met optreden te stoppen, dringen alle levensvragen zich meedogenloos op: wat was ik al die jaren aan het doen?

Nadat Kasper bijna twee jaar niet kon optreden door de Corona pandemie is het nu tijd om de theaters de beat te laten voelen en beleven.

Van Kooten en de beat is een ontroerend en vermakelijk zelfportret en een geweldige muziekgeschiedenis ineen.

Kasper zelf over de voorstelling:

Wat gaan de mensen zien nu het boek op de planken komt?
Nou, vooral ook horen! Het wordt het eerste LIVE luisterboek van de wereld, denk ik. Het luisterboek van mijn boek is bewust niet uitgebracht omdat ik dat LIVE in de theaters ga doen, maar dan nog veel rijker dan een voorgelezen luisterboek normaal is, met uiteraard livemuziek, zang, comedy, verhalen en veel uniek foto- en videomateriaal.

Je drumt zelf neem ik aan?
Jazeker, maar is speel ook piano, zing en gebruik mijn loop-station, een fantastisch sample apparaat, om live beats mee te maken. Ook neem ik een ouderwetse cassetterecorder mee om elke voorstelling speciaal een cassettebandje op te nemen voor iemand uit het publiek. En dan vergeet ik nog bijna dat ik de geweldige muzikant Frank Stukker, met wie ik al ruim twintig jaar speel, meeneem. Die speelt bas, gitaar en zingt.

Is het merendeel van de voorstelling muziek?
Nee, zoals de mensen van mij gewend zijn voert het verhaal, de anekdote, de imitatie, de grap altijd de boventoon, zo ook nu weer. Ik speel en zing denk ik een nummer of zeven en voor de rest van de twee uur durende voorstelling vertel ik het ware verhaal van een jongetje van vijf dat een droom had, zijn drumstelletje kapotsloeg uit enthousiasme, een nieuw exemplaar kreeg en uiteindelijk als drummer van Acda en de Munnik in Ahoy speelde.

Allemaal waargebeurd, hè? En dat weten nog veel te weinig mensen.

Van Kooten en de beat

Zaterdag 22 oktober 20.00 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Kaarten zijn te bestellen via: www.kleintheaterdinxperlo.nl

 

Andere interessante berichten