Theater & Cultuur

Gemma Arterton met ‘Summerland’ in Filmhus Dinxperlo

Summerland
Foto: © Michael Wharley

DINXPERLO – De dagen worden weer korter en het is ’s avonds al vroeg donker. Hoog tijd om gezellig naar de film te gaan…
Iedere laatste donderdagavond van de maand ben je van harte welkom in het Filmhus in Dinxperlo!

We starten het seizoen op donderdagavond 27 oktober met de film “Summerland”. Een aansprekende film over een verbeten vrouw die in het verleden fikse schade heeft opgelopen door de teleurstelling van een verboden liefde.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het is zeker geen oorlogsfilm: het is een drama dat zich afspeelt gedurende de oorlog.

Aan de Britse krijtkust woont de zonderlinge en allesbehalve geliefde schrijfster Alice die door de dorpelingen met de nek wordt aangekeken. Aan haar kluizenaarsbestaan komt een eind wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. In het begin probeert ze van de jongen af te komen, maar na verloop van tijd leren ze elkaar beter kennen en ontstaat er een band met hem.

Door de komst van Frank komen er bovendien allerlei emoties en geheimen uit haar verleden naar boven drijven, die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

De decors van het Engelse landschap in Summerland zijn schitterend en de vereenzaamde Alice is een boeiende persoonlijkheid. Het is fijn om haar personage gedurende het verhaal te volgen en te ontdekken dat ze een mooie psychologische ontwikkeling doormaakt. Daarnaast handelt de film ook over het verlangen naar acceptatie in de samenleving. Dat geheel maakt van Summerland een onderhoudend, maar tegelijkertijd inhoudelijk verhaal, dat gemakkelijk wegkijkt.

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 27 oktober 2022 — 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Summerland / 2020 / 99 minuten / Verenigd Koninkrijk
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl koffie/thee

Andere interessante berichten