Theater & Cultuur

Roadmovie ‘The Last Right’ met Michiel Huisman in Filmhus Dinxperlo

The Last Right

DINXPERLO – Geniet van de feelgood roadmovie ‘The last right’ in Filmhus Dinxperlo. Heb je ook vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw? Na twee Kerstdagen thuis zitten is het heerlijk om op 29 december gezellig een avondje naar de film te gaan.

In deze film wordt Daniel Murphy (gespeeld door de bekende Nederlandse acteur Michiel Huisman) in New York wakker gebeld met de boodschap dat zijn moeder, die in Ierland woont, is overleden. Net voor kerst vliegt Daniel daarom terug naar zijn geboorteland om samen met zijn autistische broer Louis de begrafenis te regelen.

In het vliegtuig raakt hij in gesprek met de man naast hem, die geheel onverwacht onderweg overlijdt. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet Daniel vervolgens niet één maar twee mensen in Ierland begraven.

Samen met broer Louis en begrafenisondernemer Mary rijdt Daniel met een knalrode auto met een kist boven op het dak dwars door het Ierse landschap, waarvan de schoonheid vaak wordt benadrukt door bijzondere drone-shots. Het drietal wordt nagezeten door politie en dat levert bizarre situaties op.

The Last Right

Ondanks dat de hoofdpersonages de dood – letterlijk – continue met zich meedragen, is The Last Right geen zwaar drama. Integendeel, de subtiele humor zorgt voor een geestige en luchtige sfeer. De hoofdpersonen worden neergezet als mensen van vlees en bloed, met al hun onhebbelijkheden en goede kwaliteiten.

Deze vermakelijke roadtrip biedt een fijne, warme ontsnapping aan het dagelijks leven, voor wie dit even nodig heeft. Een mooie film om het jaar 2022 mee af te sluiten!

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 29 december 2022 — 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

The Last Right / 2019 / 106 minuten / Ierland
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl koffie/thee

Andere interessante berichten