Evenementen

Recordaantal deelnemers Dinxperloop tijdens Open Nederlands Kampioenschap

Foto: © Kees Bakker

DINXPERLO – Zware hindernissen, een vernieuwd parcours en de gebruikelijke strijd tegen de elementen, op zondag 18 december gaan zo’n 1.000 deelnemers de uitdaging aan tijdens survivalrun De Dinxperloop. Hardlopen en hindernissen overwinnen, met dit jaar zelfs het Open Nederlands Kampioenschap voor de KSR (korte survivalrun).

Herkansing NK
Vorig jaar kregen ze slechts 14 uur voor de start van de wedstrijd, tijdens de persconferentie van Mark Rutte, te horen dat de wedstrijd vanwege een nieuwe lockdown niet door mocht gaan. Een enorme domper, want alles stond al helemaal klaar. Maanden van voorbereiding voor niets.

Gelukkig kregen ze dit jaar weer het NK toegewezen van de Survivalrun Bond Nederland. En dat dit een goede keuze is bewijst het aantal deelnemers. Er doen maar liefst 500 deelnemers mee aan het NK. Een record!

Speciale sfeer
Naast het hardlopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kunnen extra kracht vergen tijdens een survivalrun. En een survivalrun gaat altijd door: zomer en winter! En op 18 december kan het winterse weer het extra zwaar maken voor de survivalrunners.

Toch zorgen deze omstandigheden ook juist voor de speciale sfeer waar de Dinxperloop geliefd om is. Kerstbomen, Kerstmutsen, lichtjes en genoeg vuurkorven om onderweg je handen op te warmen!

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Foto: © Simon in ’t Veld

Pijn in de buik
Aan de andere kant staat De Dinxperloop er om bekend een zwaar parcours af te leveren met veel combinatie hindernissen. En wie een hindernis niet haalt, moet zijn polsbandje inleveren. Het beruchte ‘derde lusje’ zorgt bij veel survivalrunners voor wat pijn in de buik. En dit jaar zijn er in plaats van drie lussen zelfs vijf!

Alle deelnemers komen dus tot 6 keer over het start/finishterrein van Buitensport Try Out. Ook dit maakt de run in Dinxperlo uniek. Meefietsen was bij deze run al lastig, maar is nu niet meer nodig. De deelnemers zijn het vaakst te zien op het terrein van Try-Out, waar ze de aanmoediging door de zware hindernissen goed kunnen gebruiken. Want zoals elk jaar zullen de onderarmen het in elk geval weer zwaar te verduren krijgen in Dinxperlo!

Onder de deelnemers van de Dinxperloop zijn wedstrijdlopers die onder licentie lopen van de Survivalrun Bond Nederland, maar ook recreanten die zich aan het loodzware parcours wagen. Maanden van voorbereiding door vele vrijwilligers van met name survivalvereniging Ropes & Running gaan eraan vooraf om de survivalrun mogelijk te maken.

Voor informatie over mogelijkheden om dit sportieve spektakel als toeschouwer bij te wonen, houd de website in de gaten: www.stichtingsurvivaldinxperlo.nl.

Andere interessante berichten