Politie

32-Jarige man uit Dinxperlo moet cel in voor vernieling in Gendringen

Rechtbank

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft een 32-jarige man uit Dinxperlo veroordeeld voor vernieling, omdat hij met bakstenen de ramen van een woning in Gendringen heeft ingegooid.

Voor dit misdrijf krijgt de Dinxperloër 1 maand gevangenisstraf. Daarnaast veroordeelde de rechtbank een 30-jarige man uit Arnhem voor het bedreigen van de bewoner van diezelfde woning. Hij schoot midden in de nacht dichtbij de woning met een alarmpistool in lucht.

Verder heeft hij zich schuldig gemaakt aan brandstichting en wapen- en drugsbezit. De man uit Arnhem krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk.

Beide mannen reden in de nacht van 2 op 3 november 2019 samen naar Gendringen, omdat de man uit Dinxperlo ruzie had met de bewoner. Toen deze niet thuis bleek te zijn gooide de Dinxperloër de ramen in.

Daarna schoot de man uit Arnhem twee maal in de lucht met een alarmpistool. Vervolgens renden de mannen weg. Buurtbewoners hoorden het glasgerinkel en de schoten. Eén getuige zag zelfs dat de 30-jarige man schoot.

Zwaardere straffen
Het was op dat moment midden in de nacht en het kan niet anders dan dat buurtbewoners zich kapot zijn geschrokken. Daarom vallen de straffen zwaarder uit dan normaal gesproken voor het vernielen van ruiten en schieten met een alarmpistool worden opgelegd.

Andere interessante berichten