Brandweer

Complexe reddingsoperatie bij zwaar ongeval op de Caspersstraat

Brandweer technische hulpverlening Caspersstraat

DE HEURNE – Een groot aantal hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een ongeval op de Caspersstraat, waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Zeven personen zijn (ernstig) gewond geraakt.


Over de exacte toedracht van het ongeval kan op dit moment nog niet veel worden gezegd. Volgens een getuigenverklaring en een politiewoordvoerder heeft een Volkswagen Golf, komende uit de richting Dinxperlo omstreeks 22.10 uur met veel te hoge snelheid een inhaalmanoeuvre gemaakt.

Ongeveer ter hoogte van de Teunismolenweg ging het mis. Een Duits voertuig met buitenlandse inzittenden komende uit de richting Aalten, moest uitwijken voor het inhalende voertuig en belandde daarbij in een greppel naast de weg. Ook het inhalende voertuig kwam aan de rechterzijde in een greppel tot stilstand.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brandweer technische hulpverlening Caspersstraat

Een opgeroepen traumahelikopter vanuit Amsterdam is geannuleerd, maar wel werd de hulp ingeroepen van een Duitse spoedarts (Notarzt) en ambulance. Ook waren er meerdere Nederlandse ambulances aanwezig.

Onder andere Brandweer Dinxperlo deed samen met Lichtenvoordse brandweerlieden en een speciaal hulpverleningsvoertuig met autokraan de technische hulpverlening.

Meerderde personen moesten door de brandweer uit de twee autowrakken worden bevrijd. Door de complexiteit waarin de Volkswagen Golf in de greppel lag, is men ruim een uur bezig geweest om het slachtoffer uit dat voertuig te krijgen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Over de aard van het letsel en de toestand van de slachtoffers kon de politie nog geen mededelingen doen. Allen zijn per ambulance naar diverse ziekenhuizen gebracht.

Het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie zal technisch onderzoek doen naar het ongeval. De Caspersstraat is tot ruim na middernacht afgesloten geweest voor het verkeer.

Andere interessante berichten