Brandweer

Hevige rookontwikkeling bij binnenbrand voormalige discotheek Déjàvu

Binnenbrand Dejavu 2022

DINXPERLO – Vrijdagavond even voor 20.00 uur werd brandweer Dinxperlo, samen met de hoogwerker van brandweer Doetinchem gealarmeerd voor een brand in de voormalige discotheek Déjàvu.

Bij aankomst van de brandweer bij de voormalige uitgaansgelegenheid aan de Anholtseweg, was er geen sprake van een uitslaande brand, maar was er wel hevige rookontwikkeling zichtbaar.

Daarop is de brand vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand, zodat ook de tweede tankautospuit (foto) van brandweer Dinxperlo ter plaatse kwam.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brandweer Dinxperlo TS2

Feuerwehr LZ Suderwick hoefde niet ter plaatse te komen, omdat niet verder werd opgeschaald.

Met behulp van o.a. motorzagen heeft de brandweer meerdere openingen gecreëerd om een binnenaanval op de brand te kunnen doen. Het leegstaande pand is al jaren niet meer in gebruik, nadat burgemeester Stapelkamp in februari 2019, definitief de exploitatievergunning had ingetrokken.

De binnenbrand bleek te zijn ontstaan nabij de achterzijde van het pand. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Brandweer en politie zullen de oorzaak nog nader onderzoeken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Binnenbrand Dejavu 2022

In het pand zijn volgens een woordvoerder van de brandweer geen mensen aangetroffen. Hoe groot de schade is, kan nog niet met zekerheid worden gezegd.

De brandweer is ruim 1,5 uur bezig geweest met (blus)werkzaamheden. Het pand zal worden geventileerd door middel van een overdrukventilator.

Andere interessante berichten