Brandweer

Brandweer Dinxperlo helpt Duitse collega’s bij boerderijbrand in Spork

Boerderijbrand Spork
Foto: Feuerwehr Bocholt

SPORK (D) – Maandagavond 15 april, omstreeks 20.45 uur rukten Feuerwehr Bocholt, LZ Suderwick en brandweer Dinxperlo uit naar een uitslaande brand.

Een schuur bij een boerderij Am Reyerdingsbach in Spork, net over de grens bij IJzerlo, stond in brand. Het vuur sloeg al snel over naar een tweede gebouw. Door kordaat ingrijpen van de brandweer kon het hoofdgebouw gered worden. Beide schuren zijn echter vrijwel tot op de fundering afgebrand.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en ook voor dieren bestond geen gevaar. De mogelijke oorzaak van de brand wordt onderzocht. De politie sluit brandstichting niet uit. Het schadebedrag wordt geschat op zo’n 150.000 euro.

UPDATE: dinsdagmorgen even na 10.00 uur, moesten Feuerwehr Bocholt en brandweer Dinxperlo opnieuw ter plaatse gaan. Blijkbaar was de brand in een van de schuren weer aangewakkerd. Brandweer Dinxperlo kon al snel weer terugkeren naar de kazerne. Feuerwehr Löschzug Suderwick en Bocholt zijn met enkele voertuigen en manschappen ter plaatse om (na) te blussen.

Zie ook: Duitse politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.

 

Foto’s: Feuerwehr Bocholt

Boerderijbrand Spork

Andere interessante berichten