Theater & Cultuur

Vannessa Thuyns met Pure 99 in Klein Theater Dinxperlo

Pure 99

DINXPERLO – Akoestische popmuziek is weer helemaal terug. De songs van de huidige singer-songwriters vinden vaak hun oorsprong bij hun idolen van de Woodstock generatie ruim 40 jaar geleden. Dit gegeven inspireerde de band PURE 99 tot een zoektocht naar de mooiste popsongs uit de 70’s.
Na de succesvolle tournee van THE 70’s UNPLUGGED van het afgelopen seizoen komt Pure 99 met een compleet nieuw en verrassend programma. Natuurlijk een vernieuwde set met de mooiste 70’s songs van Amerikaanse en Britse bodem met songs van Fleetwood Mac, Crosby-Stills-Nash & Young, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor en vele anderen , maar nu ook muzikale juwelen uit eigen land.

De Nederlandse popmuziek uit de 70’s heeft ook prachtige songs voortgebracht. Soms geïnspireerd op de grote Angelsaksische hits, maar vaak hele oorspronkelijke liedjes die puur en akoestisch het meest tot hun recht komen, waaronder Golden Earring, Shocking Blue etc.

Pure 99 gaat op zoek naar deze – soms vergeten- liedjes uit de vaderlandse popgeschiedenis. Een aanrader voor de liefhebbers van pure muziek van alle leeftijden.

De band bestaat uit:

Vanessa Thuyns – Lead vocal. Zij zong de sterren van de hemel in The Voice of Holland en maakte deel uit van het team van Guus Meeuwis. Vanessa presenteerde daarnaast ook diverse thuiswinkelprogramma’s.
Joost Dobbe – Lead vocal & guitar
René Veerhuis – Drums, percussion, guitar & vocal
Robert Veerhuis – Bass & vocal
Jan Willem Verbeek – Guitars & vocal

Klein Theater Dinxperlo

Zaterdag 14 januari 20.30 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Entree: 17,50 euro incl. 1 consumptie.
Kaarten te koop bij de VVV Dinxperlo
of via de website van Klein Theater Dinxperlo.

Andere interessante berichten