Brandweer

Hulpverlening door Brandweer Dinxperlo na verkeersongeval in Breedenbroek

Hulpverlening

BREEDENBROEK – Rond 11.45 uur vond woensdagmorgen op de Terborgseweg in Breedenbroek een verkeersongeval plaats. Door nog onduidelijke oorzaak kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Drie personen raakten bij het ongeval gewond.

Een van de auto’s is door de kracht van de botsing om zijn as gedraaid en in tegengestelde richting op de rijbaan tot stilstand gekomen. Het andere voertuig kwam op het naastgelegen fietspad terecht. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de kruising met de Prinsenstraat.

Een tweetal gewonden kon vrijwel op eigen kracht hun voertuig verlaten en werden door ambulancepersoneel opgevangen en verzorgd. Een derde gewonde, de bestuurder van een van de betrokken voertuigen, moest eerst door brandweer Dinxperlo worden los geknipt.

Nadat de laatste gewonde door ambulancepersoneel was gestabiliseerd, kon ook deze persoon zelf uit de auto stappen en op een brancard plaatsnemen. Alle drie gewonden zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de precieze aard van de verwondingen is niets bekend.

Volgens een woordvoerder van de politie verliep de alcoholtest (botsen is blazen) voor de betrokkenen positief. De oorzaak van het ongeval zal worden onderzocht.

De Terborgseweg is geruime tijd afgesloten geweest. De autowrakken zijn afgesleept en het verkeer is tijdelijk omgeleid. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is niet ter plaatse geweest.

Meer foto’s kunt u bekijken via onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten