Evenementen

‘Engbergen in Lichterlaaie’ in een nieuw jasje

Lichterlaaie
Foto: © Henk van Raaij

GENDRINGEN – Na vijf jaar en wat mutaties in het organisatiecomité kwam men tot de slotsom dat er iets aan de opzet van het evenement veranderd moest worden. Dit om te voldoen aan haar doelstelling, innoverend en verrassend te willen zijn.

In de afgelopen vijf jaar ontwikkelde het evenement zich richting een veredelde braderie. Hoewel dit niet de intentie van het organisatiecomité was, bleek het succesvol en wist het duizenden bezoekers naar het evenement te trekken.

Gerard Klaassen, lid van het organisatiecomité hierover: “Het bezoekersaantal vinden we overweldigend en we zijn er erg blij mee. Toch is dit niet ons voornaamste streven.”

Wij willen kwalitatief en mooi lichtfestival zijn, waar jong en oud, groot en klein, genieten van licht tegen de achtergrond van het natuurgebied Engbergen.

“Kortom een vrolijk en inspirerend lichtspektakel voor groot en klein”, aldus Klaassen.

Om dat laatste te realiseren heeft de organisatie inbreng van professionele lichtkunstenaars ingeroepen en zal de verdere invulling gebeuren onder leiding van een lichtdesigner. Samen met het organisatiecomité en met hulp van de vrijwilligers zullen zij het aanzien van “Engbergen in Lichterlaaie” 2019 bepalen.

Dit betekent in de praktijk dat het aantal kramen beperkt zal zijn, o.a. lokale ondernemers en zij die al jarenlang op het evenement aanwezig zijn, blijven van harte welkom; daarentegen zal het aantal licht “highlights” fors toenemen.

Natuurlijk blijft het organisatiecomité hierbij aandacht houden voor de kinderen.

Bij deze omslag hoort ook een andere titel van het evenement. Het zal verder gaan onder de naam van “Engbergen in Lichterlaaie” lichtfestival. Het festival vindt dit jaar plaats op 8 en 9 november

Andere interessante berichten