Evenementen

Alles draait om thee tijdens First Flush Theefestival 2019

thee
Foto: Harrie Ligtvoet (Maarten en Anne met theeplant van Nederlandse bodem)

REGIO – Thee proeven, ruiken, voelen en bekijken. Het kan tijdens de eerste editie van First Flush, een theefestival op 7 april 2019 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Tijdens hun ‘theevenement’ proberen initiatiefnemers Anne Adams en Maarten Boland hun passie voor thee samen met andere thee-fanaten over te brengen.

In een conferentiezaal, filmzaal en diverse multifunctionele ruimtes krijgen bezoekers van het theefestival de kans om nieuwe thee-ervaringen op te doen. “Ontdek bijvoorbeeld de verschillen tussen witte, oolong en zwarte thee. En verbaas je vervolgens dat ze allemaal van dezelfde plant komen: camellia sinensis”, verduidelijkt Maarten, geboren Dinxperloër.

Er zijn volop workshops en lezingen over thee. In de filmzaal met 350 stoelen worden reisfilms en foto’s op groot doek getoond. Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

“Eigenlijk kun je op 7 april 2019 in Ulft zoveel thee drinken als je wilt. Bij binnenkomst krijg je een goodiebag met een tasting cup die je mag houden. Met die cup kun je bij alle stands thee en tisanes proeven”, legt Maarten uit. Je kunt op de theemarkt zelfs een eigen theeplant kopen.”

“Er gaat een theewereld voor je open en je smaakpapillen krijgen volop de aandacht!”

Anne Adams is theemaker bij theeplantage TeabyMe. Ze was eerder te zien bij onder meer Koffietijd en BinnensteBuiten. Tijdens First Flush demonstreert ze hoe je vers geplukte theeblaadjes in een wok verwerkt tot thee.

Internationaal
Theesommeliers verzorgen vanaf 11.00 uur workshops in verschillende multifunctionele ruimtes in de DRU Cultuurfabriek. Om 13.00 uur start een theemarkt met standhouders uit Nederland, Duitsland en België. Zij promoten bijvoorbeeld exclusieve thee rechtstreeks van een plantage in Taiwan. Of matcha; gemalen groene thee uit Japan.

Tickets voor First Flush theefestival zijn nu te koop via de link op http://www.firstflush.nl en via de website van de DRU Cultuurfabriek. Festivaltoegang kost 10 euro. Voor 9 euro meer mogen bezoekers ook een keuze maken uit de lekkernijen van het High Tea-buffet en onbeperkt thee halen bij het theebuffet.

“We richten ons vooral op oost-Nederland en de Duitse grensstreek”, vertellen ze. Maar ook theeliefhebbers van verder weg zijn uiteraard welkom. We laten ze graag kennismaken met bijzondere thee en Achterhoekse gastvrijheid.”

Ook het merk Bruur & Driksken is uiteraard vertegenwoordigd op First Flush Theefestival 2019.

 

Andere interessante berichten