Evenementen

Circus Harlekino geeft vijf voorstellingen in Dinxperlo

Harlekino Ezra

DINXPERLO – Na twee jaar stilstand door de corona-pandemie is ook het circusseizoen dit voorjaar weer begonnen. Met een internationaal gezelschap staat Harlekino vier dagen aan de Helmkamp. Van 25 tot en met 28 augustus kan genoten worden van een voorstelling met topartiesten, clowns en honden.

Band met Dinxperlo

Het familiecircus dat zijn oorsprong kent in Brabant, heeft in begin jaren ’90 met enige regelmaat in Dinxperlo opgetreden. “Een fijne tijd, waarbij het hele dorp nog uit liep om het circus uit te zwaaien”, herinnert zich Peter Verberk. Hij richtte het circus op in 1989.

Inmiddels is het stokje overgegeven aan kleinzoon Kevin van Geet. Met 29 jaar is hij de jongste circusdirecteur van Europa. “We zijn blij om weer even terug te keren naar Dinxperlo, en hier het hooggeëerd publiek in grote getalen te mogen ontvangen. In samenwerking met diverse lokale partijen zoals de weekmarkt worden leuke acties opgezet.”

Holland’s Got Talent

De voorstelling van 2022 wordt verzorgd door uitsluitend jonge, enthousiaste topartiesten van verschillende nationaliteiten. Gedurende 60 minuten (zonder pauze) wordt het publiek getrakteerd op een van de snelste diabolokunstenaars van Europa, jongleurs en clowns.

Circustent Harlekino

De charmante Cindy Beautour laat meerdere hoepels elegant om haar lichaam draaien, haar echtgenoot Rafaël Gil is tempojongleur uit Mexico en heeft zijn naam in Europa reeds bewezen.

De Nederlandse Amber Karstens deed samen met haar honden mee aan het programma Holland’s Got Talent, en droomde van een baan in het circus. Enkele weken geleden straalde ze zelfs nog in de finale van Britain’s Got Talent waarbij haar dancing dogs zorgden voor staande ovaties.

Samen met balansartiesten, diverse komische momenten met kindervriend Mr. Bill en een eigentijdse lichtshow is de voorstelling compleet.

Kwaliteit

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat niet alleen de kinderen genieten, maar ook de (groot)ouders die meekomen naar de voorstelling. En dat zit hem niet alleen in de internationale topacts, maar zeker ook in de kwaliteit om de voorstelling heen. Fijne zitplaatsen met comfortabele stoelen in de loge, goed licht en geluid, een verzorgde uitstraling op het terrein en schone toiletten”, aldus Kevin van Geet.

“Het circus leeft weer onder de bevolking, en ik hoop op vier dagen volle tenten. Dat kunnen we na twee moeilijke jaren wel gebruiken!”

Voorstellingen

Circus Harlekino geeft voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag om 16.00 uur, zondag 28 augustus zijn de laatste shows om 12.00 en 15.00 uur.

Kaarten zijn vanaf € 14,00 online te verkrijgen op de website www.circusharlekino.nl of vanaf een uur voor aanvang aan de circuskassa op het Theo Rijksterrein aan de Helmkamp.

Andere interessante berichten