Brandweer

Inzet brandweer Dinxperlo na maandenlang hoog gasverbruik

DINXPERLO – Donderdagmiddag werd brandweer Dinxperlo verzocht om met spoed te gaan naar een pand aan de Aaldershuuslaan. Personen in het pand hadden omstreeks 17.45 uur alarm geslagen, nadat zij een gaslucht hadden geroken.

Bij navraag bleek het probleem al veel langer te bestaan. De bewoners van het pand hebben sinds september 2021 aan meerdere instanties laten weten, last te hebben van een zeer hoog gasverbruik. Geen enkele instantie had echter behoefte om serieus naar het probleem te kijken, met alle gevolgen van dien.

De brandweer heeft bij aankomst verzocht aan de bewoners van een aantal panden in de omgeving, om het huis voorlopig te verlaten. Daarna werd er gestart met het uitvoeren van metingen in en rond de panden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gaslek Aaldershuuslaan 2022

De Aaldershuuslaan is veiligheidshalve gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Helaas was dit voor enkele verkeersdeelnemers blijkbaar niet duidelijk en werd de afzetting compleet genegeerd.

De brandweer en ook de overige hulpdiensten hebben een dringend verzoek om pionnen, afzetlinten e.d. te respecteren. Veiligheid van zowel de brandweermensen als de passanten staat altijd voorop! Bij overtredingen kunnen forse boetes worden uitgedeeld.

Omdat bij de metingen niet duidelijk was, waar het gaslek zich precies bevond, is Liander ingeschakeld. Zij hebben vakmensen en speciaal materiaal, waaronder een kleine graafmachine ter plaatse laten komen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gaslek Aaldershuuslaan 2022

Er is besloten om de hoofdkraan in de straat vrij te maken en af te sluiten. Daarna zal verder worden gekeken waar het daadwerkelijke lek zit. De brandweer kon de inzet na ongeveer anderhalf uur afsluiten. Liander heeft de werkzaamheden zelfstandig kunnen voortzetten.

Gaslek Aaldershuuslaan 2022

Andere interessante berichten