Brandweer

Automobilist rijdt spiegel eraf tijdens inzet brandweer Dinxperlo

Aanrijding en gaslekkage Den Dam Breedenbroek

BREEDENBROEK – Bij een inzet van brandweer Dinxperlo aan Den Dam in Breedenbroek heeft een automobilist zijn rechterspiegel verloren door een aanrijding met een wegafzetting.

De brandweer was uitgerukt vanwege een gaslek. Tijdens graafwerkzaamheden bij een woning is de gasleiding geraakt en ontstond er een lek.

Het protocol schrijft voor dat de brandweer ter plaatse gaat, waakt voor brandgevaar en wacht op medewerkers van Liander. Omdat het lek in de buitenlucht is ontstaan en al provisorisch was afgedicht, hoefde de brandweer geen maatregelen te nemen en kon onder het genot van een kopje koffie rustig afwachten.

Hoewel er door het gaslek geen sprake was van een gevaarlijke situatie, ontstond die wel op de naastgelegen weg. Diverse automobilisten hielden zich niet aan de snelheidsbeperking van 30 km/h, die momenteel op Den Dam geldt. Er zijn daar momenteel  op meerdere plekken (weg)werkzaamheden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aanrijding en gaslekkage Den Dam Breedenbroek

Diverse automobilisten die blijkbaar afgeleid waren, klapten bijna vol op de wegafzetting, maar konden op het laatste moment nog een stuurcorrectie maken. Eén automobilist kwam er minder genadig vanaf. Hij kwam met hoge snelheid tegen de afzetting en verloor daarbij zijn rechterbuitenspiegel.

Dergelijk rijgedrag zorgde niet alleen voor verbazing bij alle brandweerlieden, maar is ook de oorzaak van veel persoonlijke en materiële ongevallen tijdens wegwerkzaamheden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aanrijding en gaslekkage Den Dam Breedenbroek

Medewerkers van Liander kwamen korte tijd later ter plaatse en daarmee was ook de inzet van brandweer Dinxperlo ten einde.

Andere interessante berichten