Politie

Zeer ernstig bedrijfsongeval bij Kieswerk Breels Isselburg

Kieswerk Breels Isselburg

ISSELBURG – Dinsdagmiddag rond 13.00 uur voltrok zich bij het Kieswerk Breels aan de Hahnerfeld, net over de grens bij Dinxperlo een dramatisch bedrijfsongeval.

Tijdens werkzaamheden op een metershoge berg zand/grind, raakten vier medewerkers bedolven toen een laag plots door nog onbekende oorzaak begon te schuiven.

Meteen werden massaal hulpdiensten opgeroepen. Brandweer- en ambulancediensten uit de hele regio, speurhonden en ook twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. Feuerwehr Bocholt verleende ondersteuning met o.a. een team specialistische hoogteredders een een drone.

Twee medewerkers van 30 en 55 jaar uit respectievelijk Bocholt (D) en Etten konden lichtgewond uit het zand worden gered en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Voor de twee andere medewerkers kwam alle hulp te laat. Na urenlang zoeken werden kort na 16.00 uur de lichamen van de twee gevonden. Een aanwezige arts kon alleen nog hun dood vaststellen. Politiewoordvoerder Frank Rentmeister bevestigde dit al eerder op de middag tegenover dplnieuws.nl.

Om de veiligheid van de hulpdiensten niet in gevaar te brengen werd de berging van de slachtoffers met zeer grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Er waren psychologen aanwezig die de hevig geschokte medewerkers van het bedrijf ondersteunden.

Het eerste lichaam kon in de loop van dinsdagavond worden geborgen. Bij dit slachtoffer gaat het om een 42-jarige Nederlander. De berging van het andere slachtoffer, een 52-jarige man uit Isselburg verliep uiterst moeizaam en is rond 1.30 uur gestaakt. Woensdagmorgen om 8.00 uur werden de werkzaamheden hervat. De man is uiteindelijk rond 21.30 uur geborgen.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval duurt nog altijd voort.

Meer foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten