Brandweer

Brandweerkorpsen bestrijden grote brand Tulenstraat Breedenbroek

Tulenstraat

BREEDENBROEK – Brandweer Dinxperlo en diverse andere korpsen en voertuigen uit o.a Gendringen, Doetinchem en Silvolde zijn vrijdagmiddag geruime tijd bezig geweest met het blussen van een grote brand.

Rond 15.04 uur kregen de hulpdiensten de melding om uit te rukken naar de Tulenstraat in Breedenbroek. Ter plekke troffen zij een schuur bij een boerderij aan, die reeds in lichterlaaie stond. Een dikke zwarte rookpluim was tot in de verre omgeving waarneembaar.

De brand is vrijwel meteen opgeschaald naar een grote brand, o.a.  in verband met de watervoorziening ter plaatse. In de brandende schuur stonden diverse (landbouw)machines gestald.

Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog niet bekend. Om 16.10 uur werd het sein brandmeester gegeven. De schuur waarin de brand is ontstaan heeft men gecontroleerd laten uitbranden. Later op de middag heeft een graafmachine de nog overeind staande muren en spanten gesloopt, omdat er instortingsgevaar bestond.

Het Waterschap Rijn en IJssel is ter plaatse en heeft de beek (een zogenaamde watergang) naast de Tulenstraat afgedamd met zand. Het ernstig vervuilde bluswater wat daarin terecht is gekomen, zal binnen 24 uur door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.

Volgens een woordvoerder van het Waterschap zijn er onder andere Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKS) in het water aanwezig.

De brandweer kon bevestigen dat de omliggende percelen gespaard zijn gebleven. Rond 21.00 uur werd brandweer Dinxperlo nogmaals verzocht om ter plaatse te gaan, om na te blussen.

Meer foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

 

Andere interessante berichten