Theater & Cultuur

Chris Verlaan met ‘Man in de Maak’ in Klein Theater Dinxperlo

Chris Verlaan / Foto © Ruben Schipper

DINXPERLO – Chris Verlaan won met zijn droogkomische en cynische liedjes de harten van het publiek en in 2018 glorieus de Jury en publieksprijs bij Cameretten.

En in 2019 was Chris dé verrassing in ons theater bij de toer van de finalisten van Cameretten. En nu komt hij met zijn avondvullend programma naar Dinxperlo.

‘Man in de Maak’ is zijn debuutprogramma en Chris kreeg het zwaar te verduren. De première moest een aantal keer uitgesteld worden en Chris moest tot zijn grote ongenoegen veel geduld hebben. De verplichte periodes waarop er niet gespeeld werd deed Chris als theatermaker geen goed. Als mens kwam hij tot rust.

Vanaf afgelopen maart mag Chris eindelijk weer het podium op met ‘Man in de Maak’. Weer die auto in met je spanning en je heimwee, ver weg van je veilige huis. Nog maar weer een zaal vol vreemden vertellen over pijnlijke eerste dates, ongemakkelijke sociale situaties op werk en geluk vinden in het afsluiten van de dag met sushi en Chocomel. Aangevuld met heldere grafieken en warrige liedjes.

Over Chris Verlaan
“Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme” (de Volkskrant).

‘Man in de Maak’ is het debuutprogramma van deze data-analist uit Almere die glansrijk de jury- én publiekprijs van Cameretten won.

“Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop het publiek hem tot winnaar kroonde.
De jury schreef: “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn…Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid,” en kende Chris de juryprijs toe.

Het afgelopen jaar was voor Chris heerlijk overzichtelijk. Alle beperkingen gaven hem rust, zijn werkzaamheden bij de GGD boden nieuwe inzichten en hij had minder last van zijn autisme. Oftewel: een jaar om nooit te vergeten. Chris gaat het nog missen.

Na maanden lockdown dringt het opeens tot Chris door dat hij zich echt weer onder het theaterpubliek moet gaan begeven. We hopen er het beste van.

Chris Verlaan - Man in de Maak

Zaterdag 19 november 20.00 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Kaarten zijn te bestellen via: www.kleintheaterdinxperlo.nl

Andere interessante berichten