112 & Misdaad

19-Jarige uit Arnhem veroordeeld voor poging mishandeling in Dinxperlo

Rechtbank

ZUTPHEN – De rechtbank heeft een 19-jarige man uit Arnhem veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Dit deed hij samen met een ander persoon. De man krijgt een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, opgelegd.

De man heeft op 14 september 2018 in Dinxperlo samen met een ander het slachtoffer op de grond gegooid, geslagen, geschopt, zijn keel dichtgeknepen en een mes bij zijn keel gehouden. Hierdoor liep het slachtoffer letsel op.

Straf gelijk aan eis
De psycholoog stelde een ziekelijke stoornis vast bij de Arnhemmer die van invloed is geweest op zijn gedragskeuzen en gedragingen. Hierdoor is het gepleegde strafbare feit in mindere mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank weegt deze bevindingen bij de strafoplegging mee. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bijzondere voorwaarden
Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft de man een meldplicht bij de reclassering. Ook mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer en moet hij zich aan zijn stoornis laten behandelen.

Andere interessante berichten