Theater & Cultuur

Zuid-Koreaanse film ‘The Handmaiden’ in Filmhus Dinxperlo

handmaiden

DINXPERLO – Op 31 januari draait in Filmhus Dinxperlo de Zuid-Koreaanse film “The Handmaiden”. Deze spannende en opwindende liefdesthriller van meesterlijke regisseur Park Chan-Wook (Oldboy, Stoker) is geïnspireerd op de bestseller Vingervlug (Fingersmith) van de Britse schrijfster Sarah Waters.

Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko…

The Handmaiden is een bijzondere thriller over verraad en verleiding, sensueel en verrassend. De prachtige beelden hebben een diepere laag, over identiteit en rollenspel. Over wie je bent en hoe anderen jou zien.

The Handmaiden was genomineerd voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes 2016 en geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam 2017.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 31 januari 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

The Handmaiden / 2016 / 141 minuten / Zuid-Korea
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten