Tennis

Jiske Griffioen en Aniek van Koot winnen titel Australian Open 2017

Jiske Griffioen en Aniek van Koot / Foto: © Erik Obbink

MELBOURNE / DINXPERLO – Aniek van Koot uit Dinxperlo heeft samen met Jiske Griffioen de dubbelspeltitel veroverd op de Australian Open. Dit ging ten koste ten koste van Diede de Groot en Yui Kamiji  Het is hun eerste Grand Slam-dubbelspelzege sinds de US Open van 2015.

De titelfavorieten versloegen De Groot en Kamiji met 6-3, 6-2. De Japans/Nederlandse tandem begon sterk en nam snel een voorsprong van 3-1. Dat was voor Griffioen en Van Koot het moment om een tandje bij te schakelen. Ze draaiden het volledig om en wonnen maar liefst zeven games op rij (6-3, 2-0).

De Groot en Kamiji kwamen terug tot 2-2 en leken op weg om ook een derde game op rij te winnen, maar van 30-0 voor verloren ze vier punten op rij. De Groot gaf haar servicegame uit handen met twee dubbele fouten. Dat bleek de genadeslag. Griffioen en Van Koot wonnen ook de laatste drie games: 6-2.

Diede De Groot speelde haar eerste finale op een Grand Slam-toernooi. Voor de 20-jarige was Melbourne haar debuut. Jiske Griffioen speelt ook nog de enkelspelfinale in Melbourne. Deze finale speelt zij tegen de Yui Kamiji, de nummer twee van de wereld.

Andere interessante berichten