Politie

Brandende sigarettenpeuk van Aaltenaar treft motoragent

Motoragent

AALTEN – Het is strafbaar om een sigaret uit een voertuig te gooien. Het is namelijk een Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Je pleegt een milieudelict. Bovendien valt de overtreding onder Artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Je creëert namelijk potentieel gevaar voor medeweggebruikers.

Zo kan een sigaret in de helm van een motorrijder terechtkomen. “Laatst reed ik op mijn motor achter een medeweggebruiker. Vliegt er in een keer een peuk voorbij. Ik ben er achter gaan rijden met groot licht. Toen snapte de bestuurder het pas”, zegt reageerder John, een motorrijder in een artikel van Motorvisie.

Juist dit overkwam een politiemotorrijder op de N318 in de omgeving van Bredevoort. Een brandende peuk spatte uiteen op het vizier van zijn helm.

De 24-jarige Aaltenaar die dit veroorzaakte werd door de motorrijder aan de kant gezet, waarna hij een bekeuring ontving. Het OM zal de hoogte van de boete gaan bepalen.

Uiteraard is roken ook erg gevaarlijk voor de gezondheid. Dagelijks sterven in Nederland zo’n 50 mensen aan de gevolgen van roken.

Andere interessante berichten