Politie

Onrust bij Achterhoekse ondernemers door geniepige dievegge

Dievegge Smartphones Burgernet
Foto: via Facebook

REGIO – Een licht getinte vrouw van rond de 30 met schouderlang zwart haar, zorgt op dit moment voor onrust bij winkeleigenaren en andere ondernemers in de Achterhoek. De vrouw was o.a. actief in Aalten, Ruurlo en Dinxperlo.

Via sociale media, zoals Facebook, Instagram en WhatsApp waarschuwen ondernemers elkaar voor de vrouw, die bij de slachtoffers razendsnel o.a. smartphones en diverse pasjes heeft buitgemaakt. Ook zijn er beelden gemaakt door  beveiligingscamera’s openbaar gemaakt.

Politie Aalten-Dinxperlo liet afgelopen dinsdag een bericht via Burgernet verspreiden, nadat de vrouw was gezien in een winkelstraat in Aalten. De vrouw is ongeveer 1.60 meter lang en waarschijnlijk onderweg met een zilvergrijze Peugeot stationwagen, voorzien van een Duits kenteken, beginnend met de letters ‘NOH’ (Nordhorn).

Op woensdag heeft de politie opnieuw gepost aan de A18, omdat de vrouw daar mogelijk onderweg was. De politie kon de vrouw echter niet meer aantreffen. De Burgernet actie is inmiddels verstreken, maar tips over de vrouw kan men aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844.

In dit stadium van het onderzoek is het niet toegestaan de verdachte herkenbaar in beeld te brengen. De redactie respecteert daarmee de wens van o.a. politie en justitie. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Andere interessante berichten