Gemeente Aalten

Gemeente Aalten wordt officieel grensgemeente

Gemeentekantoor Hofstraat Aalten
Foto: PR

AALTEN – De gemeente Aalten is op maandag 8 juli voor het eerst werkzaam als grensgemeente. Dit betekent dat Nederlanders die in het buitenland wonen vanaf dat moment ook bij de gemeente Aalten terecht kunnen voor het aanvragen of verlengen van hun paspoort of ID-kaart.

Tot nu toe kon dit bij 11 andere grensgemeenten en op de luchthaven Schiphol.

Burgemeester Anton Stapelkamp is enthousiast over deze uitbreiding van de gemeentelijke dienstverlening: “De gemeente Aalten is een grensgemeente, de relatie met onze Duitse buren is belangrijk voor ons. Onze politie en brandweer werken intensief samen, we hebben sinds enkele jaren weer een busverbinding Bocholt-Aalten en bij de Europese verkiezingen kon je stemmen bovenop de landsgrens.

En nu bieden we graag Nederlanders woonachtig in Noordrijn-Westfalen de kans om bij ons in het gemeentekantoor aan de Hofstraat een paspoort aan te vragen. Ongeveer 10.000 personen met de Nederlandse nationaliteit wonen er alleen al in de buurkreis Borken. We verwachten vanaf 8 juli dus velen van hen te verwelkomen”.

Afspraak maken en toeristische tips
De gemeente Aalten werkt op afspraak. Een afspraak maken gaat via www.aalten.nl of telefonisch 0543 – 49 33 33. Bezoekers ontvangen bij de aanvraag een tasje met tips en toeristische informatie over Aalten. Wanneer zij een paar dagen later weer terugkomen om de documenten op te halen, kunnen zij er meteen een leuk dagje uit van maken. Het centrum van Aalten heeft veel te bieden en dat laat de gemeente graag zien aan haar bezoekers.

Meer informatie leest u op de website van de gemeente www.aalten.nl.

Andere interessante berichten