Acrogym

Mooie resultaten voor Represta Dinxperlo

Foto: PR Represta

ZWOLLE – Zaterdag 25 april j.l. vond de halve finale Acrobatische Gymnastiek op C-niveau plaats. Twee koppels van Represta uit Dinxperlo hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd en streden om een plek in de finale tegen 30 andere acro-koppels. Het was een zeer geslaagde dag en veel supporters waren afgereisd naar Zwolle om de twee koppels aan te moedigen.

Loes Veenstra, Evelien Takke en Marlies Zweerink draaiden twee strakke oefeningen, een balans oefening en een tempo oefening. Zij hebben spectaculaire onderdelen laten zien. Op technisch aspect scoorden zij dan ook boven de 7 punten op beide oefeningen! Door een kleine fout in de individuele elementen hebben zij helaas niet de finale gehaald, maar zijn zij geëindigd op een tevreden 24ste plaats.

Eva Schuurman, Rianne Hebinck en Elize Navis vormden het tweede koppel dat Represta mocht vertegenwoordigen. Voor hun balans oefening scoorden zij een 7,8 op het technische aspect en een 7,4 op het artistieke aspect, zij scoorden dan in totaal ook 25,2 voor hun prachtige oefening, de hoogst behaalde score van dit trio. Een lange tijd stonden zij dan ook hoog in de top en leek een finaleplaats in zicht. Hun tweede prestatie op de vloer betrof een zeer strakke tempo oefening met mooie elementen. Ook bij dit trio hebben de individuele elementen helaas voor aftrek gezorgd, waardoor zij uiteindelijk op een 27ste plaats zijn geëindigd. De meiden en trainer Hans Neerhof waren zeer tevreden over de behaalde plaats in de halve finale en hoe zij zich in deze competitie staande hebben gehouden.

Naast mooie resultaten op de wedstrijden heeft Represta ook op een ander vlak een mooie prestatie geleverd. In de week van 18 april is er een collecte gehouden voor het Fonds gehandicaptensport. Deelnemers en vrijwilligers van Splinter, bestuursleden en leden van Represta zijn de hele week op pad geweest om zo veel mogelijk geld in te zamelen en met resultaat! De opbrengst was maar liefst 553 euro, waarvan 25% rechtstreeks naar de vereniging gaat. Dit geld zal worden besteed aan nieuwe materialen voor de groep Splinter, zoals nieuwe soft- en rinkelballen.

Ook kan de gymnastiekvereniging met de opbrengst aanvragen doen voor materialen en wedstrijdvergoedingen voor de overige leden van Represta. Een prachtig initiatief, dit jaar voor het eerst vanuit Represta georganiseerd. We hopen dan ook dat er volgend jaar nog meer collectanten zullen zijn zodat de opbrengst voor het fonds Gehandicapten sport nog hoger zal zijn en dus ook voor Represta!

Andere interessante berichten