Brandweer

Blikseminslag in pand Beggelderveldweg Dinxperlo

Blikseminslag

DINXPERLO – Vrijdagmiddag, rond 17.30 uur was er in Dinxperlo een korte maar hevige onweersbui. Op een gegeven moment was er een hevige flits, gepaard met een knal te horen. Vele mensen dachten dat er sprake was van een inslag.

De alarmering van de hulpdiensten bleef echter uit tot 17.56 uur. Brandweer Dinxperlo kreeg toen het verzoek om uit te rukken naar een pand aan de Beggelderveldweg. De melding is vrijwel meteen opgeschaald naar middelbrand, zodat ook de tweede tankauto van Dinxperlo en de hoogwerker van korps Doetinchem opgeroepen zijn.

De inslag bij een (metalen) schoorsteen heeft geen grote brand doen ontstaan, maar er is wel forse schade aan het dak. Ook de schoorsteen is ernstig beschadigd. Volgens omstanders hebben de bewoners eerst niet in de gaten gehad dat de inslag in hun woning had plaatsgevonden.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft ter plekke onderzoek gedaan en metingen met een warmtebeeldcamera verricht. Via de hoogwerker werd een nacontrole verricht en delen van de schoorsteen en het dak verwijderd.

De brandweer meld verder dat de meterkast in de woning is vernield. Stichting Salvage komt ter plaatse en zal de schade verder afhandelen.

Meer foto’s van de brandweerinzet zijn te bekijken via onze Facebookpagina.

Andere interessante berichten