Boeken

Boek ‘Can I Come Over’ van Marleen Hoftijzer via crowdfunding

REGIO – Thuis. Wat betekent dat eigenlijk? Marleen Hoftijzer is al twee jaar ‘thuisloos’ en reist als digital nomad de wereld over. Door haar werk als fotografe en filmmaakster komt ze op allerlei bijzondere plekken terecht.

Lijkt een droombaan toch? Maar ze liep tegen een probleem aan; eenzaamheid.

Het constant onderweg zijn brak Marleen op en ze belande met een burn-out in het ziekenhuis.

Eenzaamheid is een taboe onder de dakloze digital nomads en dat wil Marleen doorbreken door het boek wat ze aan het schrijven is.

Gedurende haar werk als digital nomad startte ze het project “Can I come over”. Twee jaar lang overnachtte ze bij locals zodat ze niet steeds alleen in hotels kwam te zitten. Telkens stelde ze één vraag aan de mensen die haar thuis uitnodigden: wat is thuis?

En Marleen maakte wat mee; ze verbleef in de Australische outback bij een koeienboer en vloog mee in zijn helikopter, ze logeerde in een Schots kasteel en leefde een week met de Kuna indianen in Panama.

Marleen Hoftijzer

Op haar blog schrijft ze over haar ervaringen, post ze travelvlogs en publiceert foto’s van de mensen die haar een slaapplek aanbieden. Met dit project wil Marleen aantonen hoeveel verschillende ideeën er bestaan over het gevoel van thuis.

Deze zomer komt het boek uit. Vijftig verhalen uit elf landen, waarin ook de zoektocht naar haar eigen thuis aan bod komt. Laat je inspireren door de kennis die Marleen op heeft gedaan en geniet van de meest te gekke verhalen.

Inmiddels is Marleen gestart met een crowdfunding om genoeg geld op te halen voor haar boek. Vanaf 35,- krijg je al het boek cadeau en komen er nog meer toffe acties aan.

Doneer een bedrag aan Marleen voor haar boek  “Can I come over?” via deze link.