Theater & Cultuur

Janneke de Bijl met ‘Doet u ook mensen?’ in Klein Theater Dinxperlo

Janneke de Bijl
Foto: © Merlijn Doomernik

DINXPERLO – Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vraag: waar plaats je de uitroeptekens in je agenda? Bij de kliko die aan de weg moet, of bij je dood?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verschijnt haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

De pers over de eerdere voorstellingen van Janneke
“Scherpzinnige, soms vileine en dan weer liefdevolle observaties over zichzelf en haar omgeving.” – ★ ★ ★ ★ de Volkskrant
“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen.” – Parool

Kaartjes voor deze voorstelling zijn te boeken via www.kleintheaterdinxperlo.nl

Janneke de Bijl - Doet u ook mensen

zaterdag 11 november 20.00 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Meer informatie via: www.kleintheaterdinxperlo.nl

Andere interessante berichten