Brandweer

Drietal jubilarissen gehuldigd op korpsavond brandweer Dinxperlo

DINXPERLO – Bij de jaarlijkse korpsavond van brandweer Dinxperlo, deze keer gehouden in de eigen kazerne aan de Nieuwstraat, zijn zaterdagavond drie jubilarissen gehuldigd.


De kazerne was daarvoor vakkundig omgetoverd tot een soort feestzaal annex discotheek, waarbij zelfs oefenmateriaal als feestverlichting werd gebruikt.

Postcommandant Robin Siebel en burgemeester Anton Stapelkamp (foto) verzorgden de officiële handelingen en toespraken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Postcommandant Robin Siebel en burgemeester Anton Stapelkamp

Siebel ging in zijn speech nog even in op de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, waaronder de voortgang van het project Crossfire. Ook het aanstaande ‘afscheid’ van de tweede tankauto in december kwam ter sprake.

Op een wat minder serieuze toon, wist de postcommandant de aanwezigen ook mede te delen dat het een soort guilty pleasure voor brandweerlieden is, om na het afleggen van een toets een McFlurry te gaan eten.

Jubilaris Mark Bongers (foto bovenaan het artikel, samen met partner Janine) werd gehuldigd voor zijn verleende diensten. Hij is inmiddels 12½ jaar betrokken bij de brandweer in Dinxperlo.

De tweede jubilaris Marcel Freriks, kreeg de versierselen en een oorkonde overhandigd, vanwege zijn 20-jarig ‘dienstverband’ bij brandweer Dinxperlo. Naast Marcel staat zijn partner Desiree Elburg.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marcel Freriks en Desiree Elburg

Ook de inzet van Ralf Kolenbrander werd zeer gewaardeerd. Hij is inmiddels niet meer bij repressieve inzetten betrokken, maar is na 25 jaar nog steeds zeer actief binnen brandweer Dinxperlo en ook bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ralf wordt op de foto onder geflankeerd door partner Dorien Houwers.

Ralf Kolenbrander en Dorien Houwers

Op de korpsavond was dit jaar bovendien de Districtscommandant Brandweerzorg Achterhoek Zuid, Martijn Welmer aanwezig.

Districtscommandant Brandweerzorg Achterhoek Zuid - Martijn Welmer

Andere interessante berichten